Minőségi napszemüveget?

Minőségi napszemüveget?

A napszemüveg vásárlását, illene jól átgondolni, és nem csak a mai divat trendnek behódolni az első utcai árusnál. Mindenki tudja, hogy az UV ártalmas a szemünkre, és a folyamatos hunyorgás, a fényérzékenység miatt ráncokat okozhat…

Ezen kívül más problémák is előfordulhatnak, melyeket megelőzhetünk egy tökéletesen kiválasztott napszemüveggel vagy egyedi igényeknek megfelelően kialakított szemüvegekkel!


Figyeljünk oda a következőkre a válogatásnál:

A minőségi lencsék felszíne nem sérült, karcos, nem duplázza a képet, nem torzít a lencse .

A színe kényelmes a szemünknek, egységes minden részén a lencsének, a színeket sem torzítja.

A lencse formája a két oldalon szimmetrikusnak mondható a lencsék jól illeszkednek a keretbe.

A lencse felszíne lehet, karc és tükröződés mentesítő rétegekkel ellátva még nagyobb élettartamot biztosítandó a lencséknek.

A CE minősítés értelmében UV szűrővel ellátott anyagból készül. Pl: UV 400 kat3 CE

A napszemüvegek szárában a jelzett védelmi kategóriák 0-tól 4-ig terjednek. Átlagos napsugárzás esetén elegendő 3-as jelzésűt használnunk. A tengerparton vagy a hegyekben ne tétovázzunk, és hordjunk 4-es fokozatú védelmet nyújtó napszemüveget - azt azonban ne viseljük soha autóvezetéskor, mert zavarhatja a látást, torzíthatja a közlekedési lámpák fényét és ezért baleset veszélyes.

Még borús időben is szüksége lehet szemünknek a védelemre, ezért egy alacsony fokozatú (1-2 kat.) védőréteggel ellátott napszemüveget tanácsos készenlétben tartani.

A keret kiválasztásánál ellenőrizzük, hogy a szárak könnyen nyitható- zárhatóak legyenek, a csukló részen nem sérültek, nem festék kopásosak, kényelmes viselésű minden oldalról kellően zár rá az arcra teljes védelmet biztosítva. A szemüveg viselésénél lehetőleg ne érjen hozzá a lencséhez a szempillánk, pislogáskor sem és a szemöldök.

 

Ha dioptriás napszemüvegre van szükségünk, természetesen csak optikusnál vásároljunk, de ott is figyeljünk a szűrőképességre. Ha anyagilag megengedhetjük magunknak, fényre sötétülő szemüveget is választhatunk.

 

Szeretettel várjuk  optikai  szaküzletünkben    Szép napos napokat kívánunk!

Vissza