Sportolás szemüvegben

Sportolás szemüvegben

Noha a szemüvegeseknek egyáltalán nem okoz gondot a mindennapokban szemüveget viselni, sportolás közben a legtöbben mégis leveszik azt. Ez óriási hátrányt jelent, hiszen így jócskán csökken a látásélesség, pedig manapság már kitűnő sportszemüvegek kaphatók, melyekkel kiküszöbölhető ez a probléma.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a rugalmas anyagok, a domború formájú keretek, a jobb kontrasztélességet biztosító színezett szemüveglencsék és az egyre modernebb felületkezelések megjelenése, melyek megóvják a lencséket a karcoktól, az izzadtságtól és az időjárás különböző viszontagságaitól.

A szemüvegviselés nem állhat a sportkarrier útjába! Gondoljunk az olimpikonokra!

Az éles látás nagyon fontos a hivatásos sportolóknál, legyen szó kontaktlencse vagy szemüveg használatról, mindenképp több változatra van szükség.

A sport szemüvegek ütésálló lencsékkel, amelyek olyan könnyűek, mint egy tollpihe, maximális biztonsággal viselhetők extrém használat mellett is.

Míg a térlátás határtalan élményét kontaktlencse használattal tudjuk biztosítani.

Sport keretek
A sportszemüvegek alapanyaga eltér a hagyományos szemüvegekétől. A legtöbb sportkeretnek ergonomikus, hajlított formája van, amely így közelebb helyezkedik el az archoz, ezzel védve a szemet a széltől, a rovaroktól és a portól. Fontos, hogy ne akadályozzák viselőjüket sportolás közben, és persze nem elhanyagolható szempont a kényelmes viselés sem! A keret anyagának, lágynak és rugalmasnak kell lennie, hogy ne tudjon lecsúszni mozgás közben.

Színes lencsék az UV védelemért és a jobb kontrasztért

A jobb UV védelem és kontrasztélesség érdekében érdemes a sportszemüvegbe színezett lencséket választani. A lencséknek legalább 70-75%-os színezettségűek legyenek, nagyon világos környezetben – víz mellet és hóban – 85 vagy akár 90%-os. A barna lencse javítja a kontrasztot a zöld fűnél és a kék égnél, így megfelelő színeket ad, például golfozásnál. A szürke és zöldesszürke lencsék nem változtatják meg a színeket körülöttünk, így megkönnyíti a távolság észlelését. A speciális citromsárga és narancsságra lencsék lövészethez és síeléshez kiválóak, ugyanis javítják a kontrasztot és a pontosságot gyenge fényviszonyoknál vagy felhős időben.


A polarizált lencse előnye.


Az, hogy Önnek milyen típusú keretre vagy lencsére van szüksége, az attól függ, hogy milyen sporthoz szeretné viselni. Vásárlás előtt mindenképp konzultáljon szakemberrel. Az Önnek megfelelő sportszemüveg kiválasztásához kérje Szakértő Látszerészeink segítségét!

Monoptik optika

Vissza