Szemüvegekről más szemszögből…

Szemüvegekről más szemszögből…

Fém vagy műanyagkeretet válasszunk?

Erre a kérdésre sem lehet egyszavas választ adni, sok mindent figyelembe kell venni.

Pl.:az életkori sajátosságokat, és a mindennapi használatból fakadó eltéréseket, sportolási szokásokat.

A fémkeretek általában kevésbé hangsúlyosak, míg a műanyag változatok karakteresebb megjelenést kölcsönöznek.

Erősebb dioptriájú rövidlátó szemüveg szükségessége esetén a műanyag keretek vastagságukkal jobban elfedik a lencse szélvastagságát.
Az eltört fémkeretek a legtöbb esetben forraszthatók, javíthatók, míg a műanyagokat mindenképp cserélni kell.

Fémallergia esetén természetesen először a műanyag keretekre gondolhatunk, de sokféle változatban kapható ma már allergiát nem okozó nikkelmentes-, vagy titánium fém szemüvegkeret. Utóbbiak végtelenül könnyűek is, és rendkívül nehezen törnek, a titánium az űrtechnológiából került át az optikai keretek alapanyagainak sorába.
Titán alapanyagú keretek gyakran kaphatók flexibilis változatban is, tulajdonságaik révén jobban bírják az erősebb „strapát”, ideális választás gyermekeink számára is, magasabb árukat ellensúlyozza hosszabb élettartamuk és biztonságosságuk.

A legtöbb kerethez már  polár szűrős előtét is rendelhető, fényérzékenyek számára.

A gyártók sokszor kombinálják a szemüvegkereteken belül a két alapanyagot. A különlegesebb, exkluzívabb termékeket kedvelő vásárlók találnak nemesfémekkel bevont, vagy akár aranyötvözetből készült, valódi fa intarziás szárral, hernyóselyem sállal díszített,  kristályokkal kirakott remekműveket is az optikusnál.

Monoptik Optika

Vissza