Kék szűrös lencsék

Kék szűrös lencsék

 

Kékszűrös lencsék Akciós Áron - Védd magad mindig, mindenhol!

A kék fény

Az LCD és LED számítógépek, TV képernyők, okos telefonok, táblagépek és GPS készülékek kék fényt bocsátanak ki (high energy visible light). Mivel ezen eszközök képernyőminősége folyamatosan javul, az általuk kibocsátott kék fény mennyisége is folyamatosan nő.
Annak ellenére, hogy a kék fény önmagában természetes jelenségnek számít – a napfény is tartalmaz kék fényt, illetve segít, hogy ébren maradjunk – túlzott mennyiségben olyan mellékhatásokat eredményezhet, mint a szem megerőltetése és a szemfáradtság.

Felmérések bebizonyították, hogy a felnőtt emberek több mint 1/3-a tölt napi 4-6 órát, 14%-a pedig napi 10-12 órát digitális készülékek használatával. Mivel a legtöbb digitális eszközt közvetlen közelről használjuk, szemünk szinte folyamatosan ki van téve a digitális eszközök képernyője által kibocsátott fénynek.

A fentiek tekintetében nem meglepő, hogy egyre több ember tapasztalja a következő tüneteket:
– piros szemek, szemirritáció
– szemszárazság
– homályos látás
– szemfáradtság
– fejfájás

Az XBlue – BlueControl- BLUEBLOCK réteg egy olyan forradalmian új felületkezelés, amely semlegesíti a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását.

Az XBlue – BlueControl -BLUEBLOCK felületkezeléssel ellátott szemüveg a szemnyugtató megoldás mindazok számára, akik rendszeresen és tartósan használnak digitális képalkotó eszközöket, legyen az számítógép, laptop, tablet, okostelefon, GPS, TV vagy számítógépes játék.

A réteggel ellátott lencse tulajdonságai:

  • 5x jobb kék fényszűrés
  • Természetes színérzékelés
  • 97,5 % fényáteresztő képességű műanyag lencse
  • 100 % UV védelem
  • Kontrasztnövelő hatás
  • Karcmentesített és tükröződésmentesített felületvédelem
  • Minden korosztálynak ajánlott
Vissza